Jeannette Welp - Samen!

€ 10,00
Omschrijving

Jeannette Welp: Samen! De verbindende kracht van muziek - Nu voor slechts € 10,- per exemplaar.

Het boek Samen is een inspiratieboek met diverse werkvormen.

Jeannette Welp weet dat muziek de dingen die niet uitspreekbaar zijn glashelder maakt. Waar taal afketst op de huid, dringt muziek door tot het hart, een rode draad die van hart tot hart gaat en niemand overslaat. Muziek is een taal die iedereen verstaat en die borg staat voor een krachtige verbinding tussen mensen.

Jeannette Welp is afgestudeerd musicus met een missie: mensen door middel van muziek verbinden. Zij heeft een unieke wijze om met inzichten vanuit de neurowetenschap en de nodige humor, mensen en organisaties de kracht en het effect van muziek te laten ervaren en zo een cultuur te scheppen van diversiteit, samenwerking en vertrouwen. Regelmatig zet Jeannette Welp haar publiek tijdens studiedagen, congressen, teammeetings en leiderschapsdagen in beweging. Het is vervolgens de kunst om de positieve vibe te benutten en door te pakken. Samen met een online community heeft dit inspiratieboek alle tools om aan de slag te gaan.

Het boek bestaat uit drie delen. In deel 1 bespreekt ze de unieke en prachtige eigenschappen van muziek vanuit verschillende invalshoeken. De evolutie komt aan bod, maar ook inzichten uit de neurowetenschap en de psychologie. Daaruit blijkt welke rol muziek speelt bij groepsvorming, vertrouwen en verbinding. Je ontdekt bijzondere en onverwachte dingen over muziek en snapt dat het meer in ons zit dan je denkt. En hoe je dat kunt gebruiken in je werk, bijvoorbeeld in je groep op school. In deel 2 ga je aan de slag. Hier vind je diverse werkvormen, oefeningen en stukken die je kunt doen met je team of bedrijf. Met handen en voeten, je stem en boomwhackers. Iedereen kan het, je hoeft niets van muziek te weten. Muziek maken is erg simpel en heeft een groot effect. Just do it! In het laatste deel gaat de auteur in op de plekken waar wij als volwassenen in de werksituatie en daarbuiten gebruik maken van de kracht van muziek met voorbeelden uit de praktijk. QR-codes brengen je naar filmpjes met voorbeelden. Ter inspiratie en als uitnodiging om aan de gang te gaan.

‘Fantastisch wat muziek doet. Jeannette geeft een geweldige presentatie, totaal in de roos geschoten. Ze speelt prachtig en vertelt ook nog eens top. Unieke combi!’

Prof. dr. Erik Scherder